Produktet har blitt lagt i handlevognen

Steng

/

Dunlop

Dunlop er en av verdens ledende dekkprodusenter, som utvikler og selger dekk for motorsykler, enduro og motocross. Honda, KTM, Yamaha, Suzuki, Husaberg og Ducati velger Dunlop som sin leverandør av dekk.


/

{{$productlist.vars.currentPage}} {{($productlist.vars.info.filteredCount / $productlist.vars.parameters.pageCount) | roundUp}}

  • 41
  • 123
  • Save

    Hva er Dunlop?

    I 1888 ble Dunlop grunnlagt av John Boyd Dunlop i Belfast, Irland. En dag sto Dunlop å så på sin lille sønn kjempe seg rundt på en trehjulssykkel på helstøpte gummidekk på en brosteinsbelagt gate. Det gikk svært langsomt samtidig som det så svært ubehagelig ut for gutten. Dunlop bestemte seg da for å prøve å gjøre det lettere for sin sønn, og pakket derfor dekkene på trehjulsykkelen i tynne gummiplater. Deretter limte han dem sammen og fylte dekkene med luft ved hjelp av en fotballpumpe. Verdens første luftputesystem var dermed utviklet, og la grunnlaget for den første pneumatiske (luftfylte) dekket. Startskuddet hadde nå gått for Dunlop Pneumatic Tyre Co. Ltd. Det tok mindre enn ett år innen oppfinnelsen var ute på racingbanen. Med hjelp av Dunlops luftfylte dekk kunne mindre kjente kjørere hevde seg mot eliten. I 1890 åpnet Dunlops første dekkfabrikk i Dublin, og i 1898 ble virksomheten flyttet til England. Veien videre gikk oggså til USA og Jaopan. Dunlop vokste raskt til å bli et globalt selskap med produksjon og salg verden over. Dunlop er i dag et høyt betraktet navn bland motorsykkelentusiaster takket være sin imponerende suksess gjennom mange tiår.